logo

Wil jij direct 10% korting op je bestelling?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang jouw kortingscode.

Bedankt voor uw aanmelding. U krijgt de code toegestuurd naar uw e-mail adres!

Babykamer ideeën


Babykamer ideeën opdoen, omdat je een babykamer gaat inrichten?

Natuurlijk is een veilige babykamer het allerbelangrijkste! Zodat je kleintje heerlijk rustig en veilig kan slapen in zijn bedje! 
Maar wanneer je dat allemaal voor elkaar hebt kun je naar hartenlust de babykamer helemaal aankleden met mooie sfeervolle baby accessoires en decoratie in de stijl die bij jou past. 

Lees hier tips en babykamer ideeën. 

 

1. Maak een Mood board voor de perfecte babykamer

Bepaal eerst welke stijl jij mooi vind voor de babykamer. Ga je voor een stoere babykamer, of liever voor zoet en zacht, retro of wil je een babykamer in industriële stijl? Wanneer je een mood board maakt, kun je jouw stijl bepalen en zien welke kleuren mooi bij elkaar passen en in welke sfeer je de babykamer wilt inrichten. 

babykamer-ideeen

Als je zelf producten wilt ontwerpen kan dit bij I like my room! Met meer dan 70 verschillende stoffen krijg je een heel duidelijk beeld, van welke stoffen/kleuren bij elkaar passen!  

babykamer-ideeën-lampenkapje-wiegdeken-kussens

 

2. De juiste babykamer verlichting!

Op de babykamer moet verlichting aanwezig zijn die de gehele kamer kan verlichten. Denk aan een plafondlamp of een hanglampenkap. Maar het is ook erg fijn om een klein wandlampje op te hangen zodat wanneer je ’s nachts je kleintje moet verzorgen je niet meteen de grote spot aan hoeft te zetten en je baby meteen helemaal klaar wakker ligt in zijn bedje. 

Tip! Een donker wandlampje staan mooi op een lichte muur en een licht wandlampje staat mooi op een donkere muur. Het steekt goed af en geeft ook een mooi contrast.

 

3. Een knus plekje voor jou

Als ouder zal je ook heel wat uurtjes op de babykamer doorbrengen. Zorg voor een lekker knus plekje waar je met je kleintje kan doorbrengen, om te troosten, te voeden of lekker te knuffelen.
Zorg voor comfortabele kussens of een warme deken of plaid in de schommelstoel of fauteuil zodat je heerlijk comfortabel kunt zitten. Kussens staan ook nog eens heel gezellig en sfeervol in de babykamer! Gebruik verschillende stoffen, patronen en vormen voor je kussens. Dit zorgt voor een speels effect. Ze moeten uiteraard wel bij elkaar passen.

Babykamer-ideeën    Babykamer-ideeën-kussens

 

4. Praktisch

Leuke mandjes, of doosjes in de (laden)kast zijn super handig om speelgoed, sokjes, luiers en andere babyaccessoires in op te bergen. Lekker overzichtelijk!  

Je kleintje is in het begin natuurlijk schattig en klein. Maar heel cliché…. Die kleintjes worden heel snel groot! Dus als je een babykamer aanschaft, denk dan serieus na of je de meubels ook kunt gebruiken in een peuterkamer. Denk bijvoorbeeld aan een smalle commode met een verleng/uitklap plank, waardoor er genoeg ruimte is je baby erop te verzorgen, en je hem kan inklappen, wanneer niet meer nodig! Zo heb je bijvoorbeeld ook doorgroeibedjes die ideaal zijn. Eerst voor op de babykamer en later op de peuterkamer.

 

5: leuke spulletjes 

Mocht je wat kleinere accessoires een bijzonder plekje willen geven. Zorg dan voor een leuk plankje, opbergrekje, of open kistje voor aan de muur op de babykamer, waar je allerlei leuke spulletjes bovenop of in kunt zetten of hangen! (foto's pinterest)

    babykamer-ideeën    

 

6. Blaas Tweedehands spulletjes een nieuw leven in!

Er zijn natuurlijk genoeg babykamers te koop. Kijk maar is op babykamer online, dan krijg je een enorm overzicht! Heel mooi, maar ook heel standaard. Hoe leuk is het om tweedehands meubeltjes een nieuw leven in te blazen. Er zijn genoeg sites waar je tweedehands spullen kan kopen die je met likje verf geheel naar eigen smaak kunt opknappen!

En je hebt zo voor een prikkie echt iets heel unieks op de babykamer!

babykamer-ideeën

7. Jongen of meisjes thema?

Wil je graag met een thema werken op de babykamer? Alleen wil je nog niet weten of je een jongen of meisje krijgt? Of wil je de babykamer ook nog voor een 2de of 3de gebruiken? Kies dan voor neutrale kleuren in de basis. Licht grijs, zwart/wit, crème, beige en pastelkleuren kunnen prima voor een jongens en meisjes babykamer.

 

8. Zelf aan de slag met de muur van de babykamer.

Je bent al snel geneigd om de babykamer te druk in te richten. Een vrolijk behang met figuurtjes kan leuk zijn, maar word ook al snel erg druk en kan het rommelig worden. Wil je toch graag met dat drukke behang aan de slag, behang er dan maar één muur mee of knip er leuke figuurtjes uit die je groepeert en op één muur bevestigd. 

Muurstickers zijn ook helemaal gaaf, maar ook best aan de prijzige kant!
Op internet zijn genoeg ideetjes te vinden om zelf een gave muurschildering te maken. Teken eerst de afbeelding met potlood op de muur, dat maakt het schilderen een stuk gemakkelijker. Gebruik voor de muurschildering op de babykamer wel verf op waterbasis.

babykamer-ideeën

 

9. Basis:

Zorg dat de basis in de babykamer zo neutraal en rustig mogelijk is! En zorg met een paar mooie grote blikvangers of zelfs gewaagde accessoires “die helemaal van nu zijn” voor een echte trendy babykamer. Als de babykamer rust en warmte uitstraalt kan je kleintje lekker tot rust komen en heerlijk slapen.